Loading...
Loading...

Wanita ini memotong bibir dan menjahit semula di tempat itu. Setelah seminggu wanita ini membuka jahitan bibir itu, apa yang dilihat selepas dibuka membuatkan ramai TERPANA!

Kalau wanita di negara-negara barat sanggup berhabis wang untuk membesarkan bibir seperti Angelina Jolie, lain pula perangainya dengan wanita Asia yang sanggup lakukan pembedahan semata-mata untuk mengecilkan atau menipiskan bibir mereka.

Rawatan yang lebih dikenali sebagai ‘Lip reduction surgery’ ini makin terkenal di negara-negara asia sejak kebelakangan ini. Pembedahan tersebut tidak mengambil masa lama, hanya 15 minit hingga ke 30 minit untuk memotong bibir di bahagian dalam mengikut bentuk yang disukai. Jahitan pada bibir mereka juga boleh dibuka dalam masa seminggu sahaja.

 

Kos untuk melakukan pembedahan bibir ini kila di Korea Selatan adalah dalam lingkungan 2,200,000 KRW dan boleh mencecah sehingga 11,000,000 KRW. Amacam, anda berani?

Sumber : Allkpop

 

 

Loading...

Akibat mencuba gincu tester di butik terkemuka, seorang wanita dijangkiti penyakit herpes oral

Akibat mencuba gincu tester di butik terkemuka, seorang wanita dijangkiti penyakit herpes oral

Seorang wanita bertindak dengan menyaman sebuah gedung yang menjual alat kecantikan kerana mendakwa beliau dijangkiti penyakit herpes oral setelah mencuba sampel gincu tester di gedung tersebut.

Untuk pengetahuan anda, herpes oral merupakan sejenis penyakit yang mengakitbatkan terdapat bintik-binti seperti kudis yang tumbuh di bahagian bibir, gusi, lidah dan bahagian dalam pipi. Penyakit ini boleh berjangkit melalui air liur ataupun kulit yang telah dijangkiti.

Elena Davoyan, berkata beliau tidak pernah menghidapi penyakit tersebut sebelum ini dan berang kerana butik alat kecantikan tersebut gagal mengeluarkan sebarang amaran tentang risiko apabila menggunakan sampel produk mereka.

Menurut Elena juga, butik tersebut dipercayai tidak mengambil langkah kebersihan bagi mengelakkan pelanggan daripada jangkitan herpes seperti menyediakan kapas pengelap ataupun berus penyapu lipstik yang lain.

Pihak butik berkenaan juga telah mengeluarkan kenyataan bahawa keselamatan pelanggan adalah perkara utama yang ditekankan oleh pihak mereka. Sudah menjadi teras syarikat tersebut untuk tidak mengeluarkan sebarang komen berkenaan tindakan undang-undang. Tetapi, keselamatan dan kesihatan pelanggan adalah paling utama. Aspek kebersihan sangat dijaga dengan rapi di gedung-gedung syarikat berkenaan.

Walau bagaimanapun, dinasihatkan wanita yang ingin membeli dan mencuba gincu lebih berhati-hati, dengan mengambil langkah seperti membersihkan gincu itu sebelum dicuba.

Era Baru via Bibirbergetar

Loading...

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan.

Name
Email
Website