BERBAGI

Tiada yang paling bernilai dalam hidup ini, selain memiliki sebuah keluarga bahagia. Tambah menggembirakan lagi, apabila keluarga kita dikurniakan Ilahi, rezeki yang melimpah ruah pula.….. (Like/follow page Informasi Dan Tauladan di Facebook Kami..)

Sesungguhnya, rezeki amat berkait rapat dengan cara kita menjalani hidup, dan menyayangi anugerah dariNya, iaitu, keluarga kita, Suami/Isteri dan anak-anak.

Berikut adalah 10 Tip Murah rezeki untuk suami dan isteri…

1. Bermesra dan gembirakan sentiasa pasangan hidup

2. Murahnya rezeki suami bila belanja isteri

3. Ramaikan cahaya mata. cahaya mata adalah rezeki tidak ternilai

4. Makan bersama anak-anak dan isteri lagi banyak rezeki dikurniakan

5. Gunakan perkataan dan bahasa yang lembut bersama suami dan isteri serta berpanggilan manja….. (Like/follow page Informasi Dan Tauladan di Facebook Kami..)

6. Menenangkan hati isteri ketika resah setiap masa

7. Cium dan peluk isteri sebelum keluar kerja

8. Salam dan cium tangan suami sebelum suami keluar rumah

9. Bermain-main dan berseloroh dengan anak-anak untuk menyeronokkan mereka

10. Bergurau senda bersama suami isteri sebelum tidur waktu malam

Mudahan rezeki anda bersama keluarga sentiasa dimurahkan! Kongsikan dengan pasangan anda!

Jika anda suka akan artikel ini, rakan anda pasti rugi jika anda tidak berkongsi dengannya.….. (Like/follow page Informasi Dan Tauladan di Facebook Kami..)

Hukum Isteri Keluar Dengan Lelaki Lain Walaupun Dapat Keizinan Suami. Para Wanita Dan Isteri Mesti Baca & Jangan Abaikan Info ini..

SOALAN

Apakah hukumnya seorang isteri keluar dengan lelaki lain tanpa mendapat kebenaran suaminya terlebih dahulu? Untuk makluman ustaz, mereka tidak melakukan maksiat, hanya ingin makan tengah hari bersama. ….. (Like/follow page Informasi Dan Tauladan di Facebook Kami..)

JAWAPAN

Berdosalah seorang isteri yang keluar dengan lelaki lain, walaupun dengan izin suaminya.

Perbuatan ini boleh menjadi sebab turunya bala atau bencana terhadap si isteri. Meskipun mereka tidak melakukan maksiat, dikhuatiri suatu hari nanti mereka akan terjerumus ke dalamnya.

Rasulullah bersabda: 

“Ketahuilah, tidaklah seorang lelaki berdua-duaan dengan seorang perempuan melainkan yang ketiganya ialah syaitan,”  (Riwayat a;’Tirmizi)

Perbuatan membelakangkan suami amat dibenci Allah dan boleh menggugurkan hak nafkah isteri kerana telah curang. Oleh itu, kita hendaklah berlindung dengan Allah daripada dorongan nafsu untuk berbuat demikian. ….. (Like/follow page Informasi Dan Tauladan di Facebook Kami..)

Loading...